Press

Një hapësirë pa trupa, quhet hapësirë boshe, një mënyrë të menduari pa filozofi, quhet kotësi dhe nëse për hapësirën trupat janë pjesë përbërëse, për të menduarin filozofia është baza. Sot e gjithmonë kemi një botë njerëzore të ndarë në raport të pabarabartë mes atyre që kërkojnë...

Për këdo që e shikonte rezistencën ndaj reformës në drejtësi dhe Vetting-ut si një ndërmarrje të përkohshme dhe të vetëm pak personave me shumë pushtet, gabohej. Ekziston dhe ka ekzistuar thuajse gjithmonë një lidhje e fshehtë, e shtrirë në kohë dhe në numër, që ka arritur...

Hybris është emri i një figure në mitologjinë greke që përfaqëson dhunën e tejkalimin dhe që qëndron në antipod me Dike (vajzën e Zeusit) e cila simbolizon drejtësinë.  Në përmbledhjen e tragjedisë greke, Hybris është një event i ndodhur në të shkuarën dhe që influencon negativisht...

Në vitet 90, kur erërat e ndryshimeve filluan të fryjnë nga lindja, cdo njeri filloi ta ndjejë rrëshkitjen e avashtë të zgjedhës nga jeta e vet, shtëpia familja, shkolla, puna deri televizioni, libri, pse jo edhe shtrati. Sa më e hollë bëhej perdja që ndante dy...

Momenti i dështimit të para dy ditëve, me gjithë presionin e ndërkombëtarëve për të rënë dakord në një situatë që shtrihej në kufinjtë e racionales, la pa fjalë thuajse të gjithë, skeptikë e joskeptikë, simpatizantë e josimpatizantë të reformës në drejtësi, protagonistë e spektatorë. Efektoi...

Mosmirënjohja është një nga sjelljet më të dhimbshme dhe të padëshifrueshme të njeriut. Konsiston në paaftësinë e personit për t'iu përgjigjur qoftë dhe minimalisht vëmendjes së tjetrit, megjithëse ka shijuar frutet e saj. Mosmirënjohësit mund të shfaqen kudo,mund të jenë; miq që thërrasim shpesh për drekë ose...