Kampionati Parlamentar Britanik 2016

Debati i stilit parlamentar britanik është një formë e zakonshme e debatit akademik. Ajo ka fituar mbështetje në Mbretërinë e Bashkuar, Irlandë, Kanada, Indi, Europë, Afrikë, Filipine, Australi, Zelandë të Re, Brazil dhe Shtetet e Bashkuara dhe është adoptuar edhe si stili zyrtar i Kampionatit të Debatimit të Universiteteve Botërore, Universitetet Pan Afrikane Kampionati i Debatit, Kampionati i Debatit të Zimbabvës (ZiDC) dhe Kampionati Debatues i Universiteteve Evropiane. Fjalimet zakonisht janë pesë deri në shtatë minuta në kohëzgjatje.

 

Tags:
No Comments

Post A Comment