Dita e dëshmorëve, në përkujtim të gjithë atyre që sakrifikuan për mbrojtjen e integritetit të vendit

Sot eshte dita e perkujtimit te gjithe atyre vajzave dhe djemve qe luftuan kunder cdo lloj pushtuesi dhe diktature. Keta heronj me sakrificen e tyre mbrojten integritetin e vendit dhe dhane jeten per liri. Lirija eshte e shenjte dhe eshte koncepti baze qe lidh kombet. Ai, qe nuk respekton lirine dhe vepren e atyre qe sakrifikuan deri jeten per ta mbrojtur kete liri, nuk respekton as vete jeten.

Vepra e deshmoreve kerkon vleresim te vecante si dhe eshte detyre kombetare t’i percillet brezave si nje shembull i mire per te kuptuar se ne bazen e shtet formimit gjithmone ka qendruar dhe do te qendroje sakrifica. I perjetshem qofte kujtimi i tyre!

 

 

No Comments

Post A Comment