Author: admin

British Parliamentary style debate is a common form of academic debate. It has gained support in the United Kingdom, Ireland, Canada, India, Europe, Africa, Philippines, Australia, New Zealand, Brazil and United States, and has also been adopted as the official style of the World Universities...

Kjo çështje, prej më se një viti, është kthyer në lokomotivën e opinionit tonë publik duke tërhequr pas vete një duzinë vagonësh të tejmbushur me argumentë. Është folur aq shumë rreth kësaj teme, saqë gjithë ajo perdja e mistershme, që rrethonte në fillim reformën në...

Jetojmë në një epokë të zhvillimeve të mëdha, të teknologjisë kibernetike dhe vizioneve shkencore largpamëse, të “thërrmijës së Zotit”, bebes– epruvetë, klonimit, etj. Në një epokë kur teoritë, edhe pse mund ta kundërshtojnë rrënjësisht njëra-tjetrën, mjafton kumtin ta kenë të fuqishëm dhe vazhdojnë të  mbledhin...

Me shumë dhimbje për humbjen e znj Klinton, si grua e fortë dhe si shtetare me eksperiencë, por kurrë me aq dhimbje sa për fitoren e establishmentit "të gënjyer/ zhgënjyerve", e quaj të rëndësishme të analizohet kjo situate, që jo rastësisht e kemi përballë. Miliarda njerëz...

ᴏᴘᴇɴ ᴇᴅᴜᴄᴀᴛɪᴏɴ - ᴏᴘᴇɴ ᴍɪɴᴅ - ᴏᴘᴇɴ ʙᴏʀᴅᴇʀᴤ! (part I) By Keti BAZHDARI Have you ever imagined how the world would be if it comprised of characters like Socrates, Plato, Aristotle, Dante, Mozart, Nikola Tesla, Marie Curie or Karl Jung, and would not have those like Hitler,...

Reforma në administratë është më e rëndësishmja pas asaj në drejtësi dhe me ndikim të menjëhershëm në cilësinë e jetës së gjithsecilit prej nesh. Që kur e nisim ditën e derisa e ngrysim; në çdo shteg, shesh, korridor zyreje apo spitali, trotuar, autobuz apo asfalt përballesh...

Mori fund dhe epopeja e justifikimeve, që më bëri ta përjetoj retorikën e opozitës shqiptare për Vetting-un si kllapi. Të rreshtuar ashtu, si një grup i vogël trazovacësh, aspak inteligjentë, që pasi kanë kryer disa sherre në seri, po mundohen t'i justifikojnë para prindit apo...

Kur pashë renditjen e Shqipërisë në horizontet e largëta të lumturisë, ndjeva përhumbjen trishtuese të lajmit të mbrapshtë, që kushdo e përjeton kur s'ka shumëçka në dorë ta zhbëjë realitetin. S'kishte asgjë të re në fakt, të paparë apo të padëgjuar, që nuk rron ngulur në...

Që kur fillova të kuptoj e për shumë kohë më ka shoqëruar njëlloj fatalizmi, thuajse në çdo pikëpamje timen për vendin. Shqipëria më dukej foleja ku askush se trazonte të keqen që vinte e strukej sa herë e përzinin nga diku tjetër. Madje në kohën...